Módszertan

Kategória: Tartalomfejlesztés
Közzétéve: 2013. máj. 03. péntek
Írta: Elter Luca

E-learning módszertanunk

Az e-learning tananyagokat interaktivitásuk szerint az alábbi típusokba soroljuk:

Szöveges, prezentációs vagy videó fájlok

A módszer előnye, hogy különösebb adminisztráció nélkül képes nagyszámú felhasználó számára hozzáférhetővé tenni az átadandó tudást. A módszer hátránya, hogy erősen limitált az elvégzés kontrollja (ki nyitotta meg) és a megértés vizsgálata (számonkérés lehetősége).


Interaktivitás nélküli, SCORM szabványos tananyag

Ilyenek lehetnek például a prezentáció jellegű, „lapozgatós” tananyagok. A módszer előnye, hogy egyszerűsített adminisztrációval nagyszámú felhasználó számára tesz elérhetővé oktatóanyagokat, úgy, hogy a tananyagok eléréséről riportok is készíthetők. Hátránya, hogy a hallgató számára a tanulás élménye még mindig korlátozott, a tanulás lineárisan, monoton halad előre.


Interaktív tananyagok

Az interaktív tananyagok használatának előnye, hogy az oktatási folyamat nem lineáris, a hallgató folyamatosan „aktív” résztvevője a tanulási folyamatnak. Az interakciók használata lehetővé teszi az átadott tudás megértésének folyamatos mérését, és ezen keresztül segíti a tanárt az oktatási anyag jobbá tételében.


Az ARTudásmenedzsment Kft. interaktív oktatási anyagok készítését részesíti előnyben, mert hisszük, hogy az interakciók használata jobbá teszik az oktatási anyagot. Tartalomfejlesztés feladataink során a következő szoftvereket ismerjük és használjuk: Trivantis Lectora, Articulate Storyline, Adobe Captivate.

 

Demók

Kategória: Tartalomfejlesztés
Közzétéve: 2013. máj. 02. csütörtök
Írta: ARTudásmenedzsment e-learning megoldások

Ízelítő e-learning tananyagainkból

Az alábbiakban egy válogatás található tananyagainkból. Amennyiben az oldalunkon megtalálható bemutatók felkeltik érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, és szívesen bemutatjuk Önnek a teljes portfóliónkat, illetve választ adunk egyedi igényeire is.

Tananyagaink közös jellemzői:

  • Nagyfokú interaktivitás: Ezzel biztosítjuk, hogy a tanulók folyamatosan a tananyagra koncentráljanak. 
  • Személyre szabottság: Még a legegyszerűbb tananyagainkat is hozzáigazítjuk a jövendő felhasználó vállalati arculatához!

 

 

Személyes hatékonyság tananyagcsomag

Személyes hatékonyság tananyagcsomagAz eFestival 2013 kiváló magyar tartalom kategóriában a 2. helyezést elért tananyagcsomagunk 3 modult tartalmaz: 

A sürgős/fontos mátrix célja, hogy rávezessük a tanulókat a helyes időgazdálkodás módszerére, napi és heti feladataik közti különbségtételre. A tanulónak lehetősége van eldönteni, mi fontos és mi sürgős, valamint elkészítheti saját mátrixát is.

Az időgazdálkodás tréning modulban egy életszerű példán keresztül tanulhatják meg az érdeklődők, hogy tudják otthoni és munkahelyi teendőiket legoptimálisabban 

eFestival kiváló e-learning tartalom

beosztani.
A hatékony munkavégzés modul segítségével azt ismerhetjük meg, hogyan munkahelyünkön hogyan lehetünk sikeresebbek.

 


Egészségvédelem e-learning tananyag bemutató

Egészségvédelem e-learning

Ebben a tananyagban megismerheti, hogy miként őrizheti meg egészségét, illetve, hogy mire kell vigyázni irodai munkavégzés közben. A tananyag egyaránt tartalmaz egy célorientált elsősegély gyorstalpalót, melyet jelen bemutatónkból megismerhet.

A tananyag elvégzése nagyjából 15 percet vesz igénybe.

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 


Tűzvédelem e-learning tananyag bemutató

Tűzvédelem e-learning

Ebben a tananyagban megismerheti az általános tűzvédelmi szabályokat, tanácsokat, előírásokat.

A tananyag elvégzése nagyjából 15 percet vesz igénybe.

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 


Munkavédelem e-learning tananyag bemutató

Munkavédelem e-learning

Demo anyagunkból az irodai környezetre érvényes munkavédelmi információk ismerhetők meg.

A tananyag elvégzése nagyjából 15 percet vesz igénybe.

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 

 


Mind Mapping e-learning tananyag bemutató

Mind Mapping e-learning

Ebben a tananyagban megismerkedhet a Mind Mapping technika elméleti hátterével.

A tananyag végén egy interaktív feladat során elkészítheti első gondolattérképét.

 

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 

 

 


Microsoft Word 2010 e-learning tananyag bemutató

Microsoft Word 2010 e-learningEbben a fejezetben megismerheti, hogyan lehet PDF illetve XPS formátumba exportálni dokumentumainkat.

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 

 

 


Microsoft PowerPoint 2010 e-learning tananyag bemutató

Microsoft Powerpoint 2010 e-learning

Ebben a fejezetben megismerheti, mik azok a SmartART-ok, illetve hogyan lehet beilleszteni prezentációnkba.

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 

 

 


Microsoft Excel 2007 e-learning tananyag bemutató

Microsoft Excel 2003 e-learning

Ebben a fejezetben megismerheti, hogyan lehet megnyitni Excelben más formátumú fájlokat, és milyen beállításokat kell elvégezni, hogy az adatok használhatóak legyenek. 

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 

 

 


Microsoft Outlook 2007 e-learning tananyag bemutató

Microsoft Outlook 2003 e-learning

Ebben a fejezetben megismerheti, hogyan lehet egyszerűen aláírást készíteni az Outlook segítségével.

 

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 

 

 


KRESZ e-learning tananyag bemutató

KRESZ e-learning

Ennek a bemutató tananyagnak a célja, hogy bemutassa, hogy egy (személyiség)teszt eredményétől függően az e-learning tananyagban elágazások építhetők fel.

Az elágazásosok használatával a tananyag testre szabható: az átadott információ minden esetben ugyanaz, azonban az oktatást segítő eszközök (hang, kép, stb.) különböz(het)nek a tanuló személyiségétől függően.

 

A bemutató megtekintéséhez kattintson ide.

 


 

 

Tartalomfejlesztés és konverzió

Kategória: Tartalomfejlesztés
Közzétéve: 2013. máj. 02. csütörtök
Írta: Kiss Péter

Tartalomfejlesztés és konverzió

Az ARTudásmenedzsment több éves technikai és tapasztalati tudással rendelkezik mind az e-learning, mind a hagyományos tréningek területéről. E kettős tapasztalat segítségével olyan tananyagokat állítunk elő, amelyek nem egyszerű „képeskönyvek”, hanem interaktív, a megértést és a tudásátadást maximálisan kiszolgáló, egymásra épülő modulok. Segítséget nyújtunk már meglévő képzési anyagok adaptálásában, külföldi képzési anyagok honosításában is.

Lectora

Kategória: Tartalomfejlesztés
Közzétéve: 2013. máj. 02. csütörtök
Írta: ARTudásmenedzsment e-learning megoldások

Lectora e-learning tananyagszerkesztő

Díjnyertes e-learning tartalomfejlesztő eszköz csomag, amely segítségével elágazásokat, gazdag interaktivitást tartalmazó e-learning megoldások készíthetők.

A Lectora program egy teljesértékű e-learning tartalomfejlesztő eszköz. Használata feltételezi, hogy a használója ismeri az e-learning fogalmát és az e-learning tananyagokban használt leíró, interaktív és tesztelő funkciókat. Az alábbiakban megadjuk, hogy a Lectora miben tud többet, mint a Snap! (és általában a rapid e-learning eszközök):

  • Változók kezelése: a Lectora-ban változókat tudunk meghatározni, amelyekhez kézzel vagy automatikusan értékeket tudunk rendelni (kézzel: beviteli mező; automatikusan: teszt eredmény). A változók értéke alapján pedig eltérő működést tudunk meghatározni a tananyagban. Ez az eltérés lehet egy kép láthatósága vagy láthatatlansága, de lehet akár a következő lejátszott oldal is (teszt eredmény alapján más útvonalon halad a tanuló, illetve megismételtet modulokat a modul elégtelen teszt esetén).
  • Fejezetek kezelése: az oktatni kívánt tartalmat az oktatási modulon belül tudjuk fejezetekre bontani, az egyes fejezetek közötti átmenetet pedig az előző fejezetek megtekintéséhez vagy teszt eredményhez kötni.

 

  • Tartalomjegyzék: a modulba akár az egyes oldalak szintjére lebontott tartalomjegyzék szúrható be, amelynek segítségével a tanulók ismétlés esetén könnyebben eligazodnak a modulban.
  • Gazdag médiatár: a Lectora-val együtt érkezik egy gazdag médiatár, amelyben alakzatok, fényképek és hangok találhatók.
  • Oklevél: a Lectora-ban készült oktatási modulból a tanuló saját magának is ki tudja nyomtatni oklevelét, amelyen az elvégzett modul minden fontos adata megtalálható.
  • Akciók: a Lectora-ban a gombokhoz illetve a kattintásokhoz számos akció rendelhető, túl a következő oldal betöltésén. Ilyen akció lehet például a kép kicsinyítése, oldal nyomtatása, változó értékének beállítása, stb. E funkciók célja az interaktív, szórakoztató, mozgalmas tananyagok készítése.
  • Kérdések fejlett használata: azon túl, hogy a kérdések kérdésbankba szervezhetőek a Lectora alkalmas a kérdések importálására is, így a kérdések szerkesztésébe nem csak az e-learning szakértők vonhatók be. A Lectorában számos animált kérdés típus szolgálja a tudás illetve a megértés mérését a hagyományos „igaz/hamis” vagy „melyik a helyes válasz” típusú kérdéseken túl. A teszteken elért eredmény természetesen minden esetben továbbításra kerül az oktatásmenedzsment rendszer felé.

 

  • Fordítások: a Lectorából könnyedén exportálhatjuk tananyagaink szövegét, hogy aztán azt Microsoft Wordben lefordíthassuk egy másik nyelvre. Az új szövegfile importálása után az eredetivel teljesen megegyező működésű idegen nyelvű modult kapunk, anélkül, hogy azt újra el kellett volna végeznünk (ez a megoldás egyébként a készülő tananyagok lektorálásában is segítséget nyújt).

Fejlesztő eszközökről szóló oktatásainkat itt tekintheti meg!