Storyline

Kategória: Tartalomfejlesztés Közzétéve: 2020. április 14. kedd Írta: Koharek András


Felhasználóbarát e-learning tartalomfejlesztő eszköz csomag, mellyel kreatív, interaktív és esztétikailag is magas szintű tananyagok készíthetők. Kezelőfelületét könnyű megszokni, a Stroyline alkalmas interaktív oldalakat, tesztek, elágazások, szofverdemók létrehozására, egyszerűen importálhatunk Power Point anyagokat, vagy készíthetünk fordításokat.

 

 

 

 

Design

A Master Slide-ok használata megkönnyíti az egységes oldalak kialakítását, és az alapelemek megváltoztatását, lecserélését is nagyon leegyszerűsíti. Beépített sablon témákat is felhasználhatunk a design kialakításánál. Beszúrhatunk képeket, beépített alakzatokat, karaktereket, csúszkákat, tárcsákat, szövegdobozokat, szövegbuborékokat, gombokat, melyeket tetszés szerint formázhatunk, animálhatunk, beállíthatunk hozzájuk többféle state-et, melyeknek különböző helyzetekben vehetjük hasznát (például kattintásra megváltozik az alakzat színe, mérete, megjelenik rajta egy pipa stb).
Nagyon hasznos az alkalmazás Player funkciója, mellyel a tananyag általános megjelenítését szabhatjuk személyre: itt állíthatjuk be többek között, hogy látszódjon-e a tartalomjegyzék, a tananyag címe, megjelenjen-e logó, szómagyarázat, forrásjegyzék, hangerőszabályozó, vagy hogy milyen színű legyen a keret, amiben az anyag megjelenik. Az Előző/Következő gombokat is rátehetjük erre a keretre, így nem kell az egyes oldalakra ráhelyezni őket.


Idővonal

Egy dinamikus oldal felépítését nagyon megkönnyíti a Storyline-ba beépített idővonal, amely vizuálisan is megjeleníti számunkra, hogy az oldalon elhelyezett objektumok milyen időzítéssel jelennek meg az oldal lejátszásakor.

 

Interaktivitás

A Storyline-ban triggerek segítségével állíthatjuk be, hogy adott oldaltevékenység milyen változást idézzen elő (például: ha a piros gombra kattint, beúszik a szöveg). Összetettebb anyagok létrehozását változók segítik.


Rétegek

Egyik kedvenc funkciónk a Storyline-ban, hogy az egyes oldalakon rétegeket lehet létrehozni – aki dolgozott már Photoshop-pal, az tudja, hogy ez mennyire hasznos lehetőség, sokkal átláthatóbbá válik ezáltal az oldalak szerkesztése. A rétegek megjelenése/eltűnése a triggerekkel szabályozható.


Kérdések, tesztek

A Storyline-ban sokféle kérdéstípus létrehozható, a teljesség igénye nélkül: igaz/hamis, feleletválasztós, drag&drop, párosítós, sorba rendezős. Ezeken túl kérdésbankból is képes a kérdéseket beszúrni.

 

Találatok: 1549