BEI - Interjútechnika e-learning

Kategória: Uncategorised
Közzétéve: 2020. máj. 26. kedd
Írta: Koharek András

„A jövőbeli teljesítmény legjobb előrejelzői a múltbeli cselekedetek.”

A Behavioural Event Interview (BEI) egy hatékony és megbízható technika a jelöltek munkahelyi teljesítményének előrejelzésére. Alapja az általános érvényű igazság, mely szerint a teljesítményre leginkább a múltbeli cselekedetekből következtethetünk. Lényege, hogy viselkedéses elemek segítségével próbálunk következtetni a jelölt kompetenciára.

A kompetenciák olyan mélyen gyökerező tulajdonságok és képességek, melyek meghatározzák a személy sikerességét egy bizonyos feladatkörben. Jelenlétüket leginkább a hozzájuk kapcsolható viselkedésekből tudjuk megállapítani, így a BEI ezek azonosításához nyújt segítséget.

A módszertan az úgy nevezett STAR kérdezéstechnika helyes és magabiztos használatán alapszik.

Situation: Mi volt a konkrét helyzet, amivel szemben állt?

Task: Mi volt a feladat, vagy elvárás?

Action: Mit tett a jelölt pontosan?

Result: Mi volt ennek az eredménye?

Tematika:

  • Az interjú megtervezése: Az interjú előkészítése és megtervezése kihagyhatatlan lépése a folyamatnak. A résztvevők megtanulják elvárásaikat konkretizálni, kompetenciákba önteni, majd viselkedésekhez kötni.
  • A viselkedéses stratégia elsajátítása: a tréning során a résztvevők elsajátítják a STAR technikát és gondolkodásmódot, illetve megtanulnak viselkedéses kérdéseket megfogalmazni kompetenciáikhoz.
  • Értékelés folyamata: A kérdések megtervezésén túl a résztvevők elsajátítják az interjúk értékelésének folyamatát és módszereit.
  • Gyakorlati tippek: a tréner gyakorlati tanácsokkal segíti a résztvevőket felkészülni az interjúkra, és elkerülni a váratlan helyzeteket, vagy a kevésbé hatékony kérdéseket.


Tananyagunk ezen módszertan alapján kilenc modulon keresztül mutat be technikákat, módszereket, melyek segíthetnek hatékonyabbá tenni az interjú menetét annak érdekében, hogy a végén a legmegfelelőbb jelölt kerüljön pozícióba.

Felkeltettük érdeklődésedet? Keress bennünket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

BigBlueButton

Kategória: Uncategorised
Közzétéve: 2020. máj. 06. szerda
Írta: Koharek András

A BigBlueButton egy, a Moodle rendszerrel hatékonyan integrálható virtuális tanterem. Lehetővé teszi gyakorlatilag korlátlan létszámú és időtartalmú szinkron oktatási programram megtartását. Miben más ez mint egy videokonferencia szolgáltató? Ez a program virtuális tanteremnek készült, így olyan funkciók kerültek bele, amelyeket az oktatók használnak:

  • támogatja, hogy egy oktatási alkalomnak tobb oktatója, adminisztrátora is legyen egyediőben
  • létrehozhatók kiscsoportok, amelyek a virtuális tér sarkaiban, egymást nem zavarva dolgozhatnak
  • közös felületű white board
  • képernyő és prezentáció megosztás
  • interaktív funkciók.

Érdekesen hangzik? Elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésre egy bemutató kapcsán (természetesen a BigBlueButton-ban)

E-learning Kikötő - ekikoto.hu

Kategória: Uncategorised
Közzétéve: 2014. október 31. péntek
Írta: Kiss Péter

Az ARTudásmenedzsment által üzemeltetett E-learning Kikötő célja, hogy demokratizálja az e-learning tartalmakhoz és a modern, fejlett oktatásmenedzsment rendszerekhez való hozzáférést. Az E-Learning Kikötő használatával a tanulóknak lehetőségük van hozzáférni olyan e-learning tananyagokhoz, amelyek korábban csak a nagyvállalati felhasználók számára voltak elérhetőek. A kis és közepes méretű vállalkozások ebben a rendszerben adminisztrálhatják teljes képzési rendszerüket, anélkül, hogy saját informatikai rendszert kellene fenntartaniuk. Nagyvállalati felhasználók számára pedig speciális, egyedi tananyagok elérését biztosítja, amelyek kifejlesztése nem lenne gazdaságos.


Hogyan működik az e-Learning Kikötő - ekikoto.hu?

Az E-lEarning KiKötő olyan biztos, stabil pontot jelent, ami széleskörű és kiváló minőségű e-learning tananyagokat kínál. Előnye, hogy bármikor, bárhonnan gyorsan elérhetőek a tananyagok és nem kell minden e-learning tartalmat egyedileg lefejleszteni, így ezek költsége jelentősen lecsökken. További és jelentős költségcsökkenést jelent - illetve ez az egyik záloga annak, hogy sokak számára elérhetővé válnak az e-learning anyagok és ezzel együtt a megszerezhető tudás -, hogy csak a tananyagot kell megvásárolni, a keretrendszert az E-lEarning KiKötő biztosítja a felhasználók számára.

Kik írják az e-Learning Kikötőn található tananyagokat?

Az e-learning Kikötő felületén megjelenő tananyagokat tanárok, témaszakértők készítik és tartják folyamatosan naprakészen. A szerzők neve minden esetben feltüntetésre kerül a tananyagokon, illetve az oldalon található egy összefoglaló a szerzők munkásságáról is.

Ki fejleszti az e-learning modulokat?

A szakértők és tanárok által készített tananyagokat részben az ARTudásmendzsment e-learning tananyagfejlesztő munkatársai, részben maguk a tananyagot előállítók alakítják át e-learning modullá.
Az ARTudásmenedzsment minden segítséget, eszközt és módszertant átad a tanároknak és témaszakértőknek ahhoz, hogy interaktív, a tudás megértésének szintjét is mérő tanagyagot készíthessenek. A tanárok, témaszakértők számára rendszeres képzéseket, tudásmegosztó fórumokat szervezünk. Ezeken részben a rendelkezésükre bocsátott Snap! és Lectora tartalomfejlesztő eszközöket ismerhetik meg, részben módszertani segítséget nyújtunk a hatékony e-learning modulok elkészítéséhez.

Minőségbiztosítás

A megjelenés előtt minden modul alapos vizsgálaton esik át, funkcionálisan és módszertanilag is teszteljük. Addig egyetlen e-learning tananyag sem jelenik meg, amíg minden szempontból nem tökéletes. Az elvégzett modulokat természetesen a tanulók is véleményezhetik és fejlesztési javaslatokat is megfogalmazhatnak.

Kommunikáció

Az E-lEarning KiKötő mögött álló oktatásmenedzsment rendszer minden fontosabb, a tartalmakhoz kötődő eseményről e-mail üzenetben tájékoztatja a felhasználót (pl.: sikeres beiratás, sikeres vagy sikertelen vizsga, lejáró vizsga, vagy frissülő tartalom). Az e-mailek szövege az egyes tananyagok kapcsán egyedileg testreszabható.

Integrálható

Az E-lEarning KiKötő felületén elvégzett elektronikus tananyagok eredményeit a rendszer az ellenőrző könyvben mutatja meg a tanulónak. Az eredmények riport formában is kinyerhetők a rendszerből, így azok a vállalat saját oktatásmenedzsment rendszerébe is betölthetők.

Hol érhető el további információ?

Az e-Learning Kikötő - ekikoto.hu portálon.

eFesztivál

Kategória: Uncategorised
Közzétéve: 2014. november 19. szerda
Írta: Kiss Péter

eFesztivál

Büszkék vagyunk rá, hogy az ARTudásmenedzsment Kft. e-learning tananyagai az eFesztivál rendezvény "Kiváló magyar tartalom" kategóriájában az utolsó 3 év mindegyikében díjazott voltak.

 

 

II. helyezés

 

2013-ban 2. helyezést értünk el a Személyes hatékonyság tananyagcsomagunkkal az eFesztivál 2013 "Kiváló magyar e-learning tartalom" kategóriájában.

 

 

III. helyezés

 

2014-ben 3. helyezést értünk el a Hungarikumok című angol-magyar nyelvű tananyagunkkal eFesztivál 2014 "Kiváló magyar e-learning tartalom" kategóriájában.

 

2015 eFestival 

III. helyezés

 

2015-ben 3. helyezést értünk el a Fraud management című banki tananyagunkkal az eFesztivál 2015 "Kiváló magyar e-learning tartalom" kategóriájában.

 

Amennyiben a díjazott tartalmakat meg kívánja tekinteni, kérjük ITT jelezze!

Köszönjük

Kategória: Uncategorised
Közzétéve: 2014. február 07. péntek
Írta: Kiss Péter

Köszönjük megkeresését!

Kollégáink két munkanapon belül keresni fogják a megadott elérhetőségek egyikén!
Amennyiben gyorsabban szeretne választ kapni, kérjük keressen minket a +36 (1) 782-89-19-es telefonszámon!