Hogyan működik?

Kategória: E-learning Közzétéve: 2013. máj. 02. csütörtök Írta: ARTudásmenedzsment e-learning megoldások

Hogyan működik? 

Az e-learning megoldás legfontosabb eleme a tartalom, azaz a konkrét tudásanyag.

A rendelkezésre álló tudásbázisból az e-learning fejlesztők (vagy a felhasználó speciálisan kiképzett munkatársai) az alábbi építőkockák használatával készítik el az elektronikus tananyagot:

  • Az intelligens szövegek intelligenciáját a linkek adják. A linkek állhatnak szavakon (és követésükkel a szó magyarázata, vagy a szóhoz kapcsolódó szövegrészlet töltődik be), vezérelhetjük vele az olvasó programot (fel, le, témakör elejére, vissza a tartalomjegyzékhez), de egyes esetekben a szöveg átformázását is irányíthatjuk velük (kisebb-nagyobb betű, nyomtatási kép, e-mail-ben történő küldés). Az intelligens szövegeket a beléjük ágyazott linkek különböztetik meg az egyszerű olvasókönyvtől.
  • Az animációkat a különböző leíró jellegű modulokban a modul tárgyának szemléletesebbé tételére, folyamatok bemutatására vagy egyszerűen csak a leírtak vizualizálására használjuk.
  • Audió és videó részletek illetve bejátszások segítségével egy-egy speciális bemutató vagy kísérlet ágyazható be a tananyagba, vagy a tananyag készítője „élőszóval" köszöntheti a résztvevőket, így a tananyag nem csak látható, hanem hallhatóvá is válhat. 
  • Az elektronikus tananyagokba minden olyan teszt és számonkérési módszer beépíthető, amely papír alapon rendelkezésre áll. Az elektronizált számonkérés igen nagy előnye az adatbázis építés, a tesztek, kérdések és eredmények egyszerű és könnyű visszakeresése és összehasonlítása.
  • Interaktív részek segítségével a tananyagot elvégzők a tanfolyam elvégzése után is kapcsolatban maradhatnak a tananyag készítőjével vagy előírójával és megoszthatják egymással véleményüket, tapasztalataikat. 

Találatok: 9157