Eszköztár

Kategória: Tudásmenedzsment Közzétéve: 2013. máj. 02. csütörtök Írta: ARTudásmenedzsment e-learning megoldások

 

Napjainkban a technológia fejlődése és információhoz jutás egyszerűsödése miatt a tudás hamar válik elavulttá, így egyre nagyobb információhalmaz megjegyzésére, rögzítésére vagyunk rákényszerülve. Dokumentumok, elérhetőségek, kimutatások, jelszavak, módszerek várnak arra, hogy valamilyen módon megjegyezzük őket. Sok szervezetesetében viszont még nem beszélhetünk elterjedt tudásmenedzsment gyakorlatról.


Miért is fontos a tudásmenedzsment ez egy szervezet életében?

  • A szervezet nincs tisztában azzal, hogy milyen tudás birtokában van.
  • Ha az információk tárolódnak is, azok nem mindig egy rendezett, logikus, mindenki által ismert formában és struktúrában történik.
  • A szervezeten belüli személyek egyszerre szenvedhetnek információ tömegtől és hiánytól.
  • Gyakorta fordul elő, hogy egy adott tudáselem birtokában csak egy valaki van (egy szoftver, vagy módszertan), így ha ez a személy távozik a cégtől, nagy idő- és pénzráfordítással pótolható csak tudása, vagy az információ hiány anyagi veszteséget okoz.
  • A nagytömegű információ nyilvántartása nehézkessé válik, zavaros, hogy a dokumentumok hol és mi alapján tárolódnak.
  • Fontos, hogy a tapasztalatok megoszthatóvá váljanak, így elkerülve hogy bizonyos folyamatokat újra és újra végig kelljen csinálni.

Hogyan történik a bevezetése?

Ha a folyamatok komplexitása kapcsán úgy döntünk, hogy szükség van a tudásmegosztás és a tudásmenedzsment külön szoftverrel történő támogatására, akkor sem feltétlenül kell hatalmas költségekbe vernünk vállalkozásunkat.
Amennyiben ez megtörtént és úgy érezzük, minden feltétel adott, hogy új tudásmenedzsment eszközt vezessünk, körültekintően válasszuk ki. A cég profilja, elvárásai, anyagi keretei nagyban befolyásolhatják a választást.

Munkatársaink segítséget nyújtanak a megfelelő eszköz kiválasztásában, egyéni igényeknek megfelelően tesznek javaslatot a bevezetésre.

Találatok: 9251