Modern Vállalkozások Programja (GINOP 3.2.1)

Kategória: Tudásmenedzsment
Írta: Koharek András

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! 

 

Az AR Tudásmenedzsment Kft. elkötelezett a modern, digitális tudásmenedzsment eszközök és módszertanok hazai elterjesztésében. Az informatika és a humán erőforrás határterületén dolgozó vállalkozásként egyszerre vagyunk képesek egy hr informatikai feladat minden részletét átlátni és megvalósítani.

Szakértői tevékenységünk kiterjed a 

 • az igények azonosítására, felmérésére
 • a jelenlegi működési folyamat felmérésére
 • a jövőben, informatikai megoldással támogatott működési folyamat megtervezésére és az oda vezető út megtervezésére
 • a szükséges tanácsadási és oktatási feladatok ellátására
 • a kiválasztott informatikai megoldás testreszabására és bevezetésére
 • a teljes projekt szakértői vezetésére.

 

A Modern Vállalkozások Program (GINOP 3.2.1) keretében az alábbi megoldásokkal segítjük a vállalkozások tudásmenedzsment tevékenységét:

 

I. Felhőalapú tudás és kompetencia menedzsment eszköz

 • Teljes funkcionalitású tudásmenedzsment rendszer a felhőben (elektronikus tananyagok, tantermi képzések, tudásmegosztás),
 • Digitális tananyag fejlesztő eszköz biztosítása
 • Tudásmenedzsment oktatás
 • Teljes körű oktatás (rendszer adminisztráció, riportok),
 • Help desk szolgálat,
 • Kedvezmény: 1.500 Ft helyett 1.300 Ft / év
 • Kedvezmény: Ajándék irodai élet (tűz-, munka- és egészségvédelem) és időgazdálkodás (hatékony munkavégzés, időgazdálkodás, sürgős-fontos mátrix) tananyag,
 • Kedvezmény: Bón, 15% kedvezmény minden a szerződés kötéstől számított 1 éven belül megrendelt tananyag fejlesztésre vagy szakértői feladatra.

II. Tudásmonitor alkalmazás

 • Felhő alapú tudás és attitűd mérő rendszer
 • Napi kérdéssorokon keresztül megvalósuló mérés és fejlesztés
 • Részletes riportok szervezeti egységek, munkakörök és témakörök szerint
 • Napi e-mail értesítő az elvégzendő teszttel kapcsolatban
 • Korlátlan számú kérdés és felhasználó lehetősége
 • Kedvezmény: a rendszer használatának első 2 hete ingyenes!

 

Mindhárom megoldásunkat teljes, a folyamat egészét végigkísérő tanácsadási és adott esetben tartalom fejlesztési szolgáltatással tudjuk kiegészíteni. Információkérését az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk. A termékhez/szolgáltatáshoz kapcsolódó kedvezmény egyedi kedvezmény, azt kizárólag a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon regisztrált megoldáskereső vállalkozások érvényesíthetik! Regisztrálok a kedvezményért!

TudásMonitor alkalmazás

Kategória: Tudásmenedzsment
Közzétéve: 2013. máj. 02. csütörtök
Írta: ARTudásmenedzsment e-learning megoldások

TudásMonitor alkalmazás

"Teszt a lelke mindennek!" Az ARTudásmenedzsment TudásMonitor rendszere egyedülálló szolgáltatás Magyarországon. Egyszerre kínál egy informatikai eszközt, amellyel felmérhető a munkatársak tudásszintje, egy módszertant, amely segítségével a megfelelő kérdések feltehetők és az eredmények elemzését is..

Miben nyújt többet az ARTudásmenedzsment rendszere egy hagyományos login teszt alkalmazásnál vagy az évente egyszer-kétszer megszervezett tudásfelméréseknél? 

Tesztmenedzsment rendszerünk célja, hogy mérje a munkatársak tudását egyben egyfajta tudásátadást biztosítson, továbbá alapot szolgáltasson a fejlesztési programok kidolgozásához. Mindezt folyamatosan hiszen a napi 5-10 kérdés megválaszolása nem tart 5-10 percnél tovább, így két ügyfél között, egy kávé mellett vagy az ebédidőben is könnyen teljesíthető.

Rendszerünk újdonsága az alábbiakban rejlik:

Aktuális tudás felmérése és fejlődéskövetés

Az alkalmazás használatának célja a tudás felmérése és átadása, nem a szankció.  A rendszeres adatokból nyert elemzés megmutatja az egyes munkakörök és témakörök kapcsán az erősségeket és gyengeségeket valamint alkalmas a folyamatok bemutatása. 

Személyre szabható kérdések és elemzések

A kérdések munkakörökhöz és témakörökhöz külön-külön meghatározhatók, így egy adott telephely, iroda kapcsán is pontos adatok nyerhetők, de az egyes témakörök szervezeti szintű ismerete is mérhető.

Változatos kérdéstípusok

A kérdések nem korlátozódnak az igen-nem típusú kérdésekre,számpéldák, több helyes választ tartalmazó kérdések is használhatók, valamint a kérdésekhez képek is rendelhetők, amelyekkel a kérdések változatossága jelentősen növelhető.

Rendszeresíthető

A gyakori, napi szintű teszt hozzászoktatja a kollégákat a tudás folyamatos felméréséhez, a napi szintű visszajelzés pedig számukra is segítség saját tudás szintjük értékeléséhez.

Kérdésbank használata

A napi tesztsor kérdésbankból kerül megjelenítésre, ezzel biztosítva, hogy minden nap más kérdések kerülnek megjelenítésre. A kérdések táblázatkezelőből könnyen importálhatók, így gyorsítva a kérdésbankok karbantartását.

Kiváló módszer az oktatásra

Mivel a kérdések megválaszolása után lehetőség adunk a helyes válaszok tanulmányozásához is, így a rendszer napi szinten tanítja is a munkatársakat.

Figyelmeztető e-mail

A rendszer minden nap e-mail üzenetben figyelmezteti a munkatársakat az aznap kitöltendő tesztsorokra.

Vezetői kontroll

TudásMérő rendszerünkben leképezhető a szervezeti hierarchia, így a vezetők egyszerűen és folyamatosan nyomon tudják követni beosztott kollégáik tudásszintjét és ez alapján akár saját maguk is szervezhetnek, igényelhetnek képzési programokat.

Képzési program kidolgozás

Szakértőink a kapott eredmények alapján segítséget nyújtanak a képzési programok kidolgozásában.

Személyre szabható felület

Tesztmenedzsment alkalmazásunk megjelenése teljes mértékben hozzáigazítható a vállalkozás színvilágához, adott esetben integrálható a meglévő portál rendszerbe. A felhasználók és a szervezeti hiearchia automatikus frissíthető. A rendszer elérhető az interneten keresztül is belső telepítés nélkül, így nagyobb belső erőforrás ráfordítás nélkül is, előfizetéses alapon használatba vehető. 

Mire használható a rendszer? Az alábbiakban pár ötlettel segítünk:

 • lexikális tudás mérése, fejlesztése
 • nyelvtanulás segítése: szavak, fordítási gyakorlatok
 • szituációs gyakorlatok 

Eszköztár

Kategória: Tudásmenedzsment
Közzétéve: 2013. máj. 02. csütörtök
Írta: ARTudásmenedzsment e-learning megoldások

 

Napjainkban a technológia fejlődése és információhoz jutás egyszerűsödése miatt a tudás hamar válik elavulttá, így egyre nagyobb információhalmaz megjegyzésére, rögzítésére vagyunk rákényszerülve. Dokumentumok, elérhetőségek, kimutatások, jelszavak, módszerek várnak arra, hogy valamilyen módon megjegyezzük őket. Sok szervezetesetében viszont még nem beszélhetünk elterjedt tudásmenedzsment gyakorlatról.


Miért is fontos a tudásmenedzsment ez egy szervezet életében?

 • A szervezet nincs tisztában azzal, hogy milyen tudás birtokában van.
 • Ha az információk tárolódnak is, azok nem mindig egy rendezett, logikus, mindenki által ismert formában és struktúrában történik.
 • A szervezeten belüli személyek egyszerre szenvedhetnek információ tömegtől és hiánytól.
 • Gyakorta fordul elő, hogy egy adott tudáselem birtokában csak egy valaki van (egy szoftver, vagy módszertan), így ha ez a személy távozik a cégtől, nagy idő- és pénzráfordítással pótolható csak tudása, vagy az információ hiány anyagi veszteséget okoz.
 • A nagytömegű információ nyilvántartása nehézkessé válik, zavaros, hogy a dokumentumok hol és mi alapján tárolódnak.
 • Fontos, hogy a tapasztalatok megoszthatóvá váljanak, így elkerülve hogy bizonyos folyamatokat újra és újra végig kelljen csinálni.

Hogyan történik a bevezetése?

Ha a folyamatok komplexitása kapcsán úgy döntünk, hogy szükség van a tudásmegosztás és a tudásmenedzsment külön szoftverrel történő támogatására, akkor sem feltétlenül kell hatalmas költségekbe vernünk vállalkozásunkat.
Amennyiben ez megtörtént és úgy érezzük, minden feltétel adott, hogy új tudásmenedzsment eszközt vezessünk, körültekintően válasszuk ki. A cég profilja, elvárásai, anyagi keretei nagyban befolyásolhatják a választást.

Munkatársaink segítséget nyújtanak a megfelelő eszköz kiválasztásában, egyéni igényeknek megfelelően tesznek javaslatot a bevezetésre.